beats by dre cheap

Kristijan Golubovic

ŽESTOKI MOMAK SA BEOGRADSKOG ASFALTA ALEKSANDAR-KRISTIJAN GOLUBOVIĆ PORUČUJE IZ ATINE
Došlo vreme da se plaćaju računi!
Robija me je, na neki način spasila i udaljila od svega i nisam više onaj isti Kristijan

Beogradsko podzemlje sada je umešano i u politiku i stvari su se totalno promenile. Postoje, očigledno dve-tri snažne grupe koje se sukobljavaju, ocenio je u izjavi iz Atine za radio B92, žestoki momak sa beogradskog asfalta i jedan od retkih preživelih iz dokumentarca ’Vidimo se u čitulji’. Aleksandar Kristijan- Golubović je 27. novembra uslovno pušten iz zatvora zbog dobrog vladanja. Sada živi u Grčkoj a dok je na uslovnoj slobodi, svakih 15 dana mora da se javlja nadležnoj službi policije i ne sme da napušta Atinu. Svojevremeno je u Grčkoj osuđen na osam godina i šest meseci zatvora, zbog učestvovanja u razbojništvu i više krađa. Kristijan kaže da je bio član beogradskog podzemlja, ali da su se od tada mnoge stvari promenile.
- Uvek sam govorio onako kako kuvate tako ćete i pojesti. Svako sada zna u Beogradu ko šta radi, s kim radi, odakle je metak došao. Italijani kažu da kod njih vlada ’zakon ćutanja’, a kod nas u Beogradu ima dosta toga ’rekla-kazala’, pa se glave gube i zbog toga. Kriminal postoji očigledno, to svi vidimo i mislim da su to neka raščišćavanja, za koja već dugo postoji tenzija. Reč je o sukobljenim grupama koje mogu samo na jedan određen način da raščiste međusobne račune - nasiljem, ubijanjem, uništavanjem imovine. To su stari, ’dobri’ recepti, koji se primenjuju da bi se sukobljene strane izjednačile, prešle jedna drugu ili svele sukob na nulu. Taj način ubijanja iz čuvenog srebrnog audija je specifikum tog tima koji ubija. Možda je i to poenta, ja sam voleo da nosim magnum i kratež. Govorili su da Kristijan ne može bez krateža, a neko sada ima srebrni audi, dok će, neko drugi samo da postavlja bombe ili ubija iz snajpera. U Beogradu se sad nerado priča o tome dok traje taj veliki sukob. Posle svega što se desilo i koliko je ljudi pobijeno na skoro isti način, očigledno je da je došlo vreme da svako svakome plati račun.
Kristijan Golubović ima 33 godine, a čak 11 godina je proveo po zatvorima širom Evrope. Kaže da je preživeo nekoliko metaka. Kriminalnu karijeru počeo je tako što se prvo mnogo tukao, kasnije počeo da bode i, na kraju, da puca. Dok mnogi za njega kažu da je poslednji živi don beogradskog podzemlja, on tvrdi da više nikada neće biti onaj stari Kristijan.
- Robija me je, na neki način spasila i udaljila od svega i nisam više onaj isti Kristijan koga su očekivali kada sam došao iz Nemačke, naglašava. - Meni je ime veće u Grčkoj nego u Jugoslaviji. Ovde je drugi talas prihvatanja atoritativnog čoveka, kako se kaže kriminalca. Kriminal je da si lepo obučen, da lepo jedeš, lepo se provodiš, menjaš devojke, živiš u velikoj kući, po skupim hotelima, da se zabavljaš, da si galantan, da zračiš. Da imaš svoj tim, da si obezbeđen. Znači to je pravi, svetski kriminal. Možeš i da se opustiš. Danas smo bili na plaži, išli u kafić bez pancira i pištolja, sedeli i pričali sa normalnim ljudima, sreli se sa Žarkom Paspaljem, sa raznim ljudima koji nemaju veze s kriminalom. Moja je harizma velika, od toga ne mogu da pobegnem. Voleo bih da mogu da budem neko drugi samo po imenu, ali po karakteru ne bih nikada želeo da se promenim, jer smatram da čovek retko može da bude kao ja. Prema onom ko pogreši prema meni znam da budem brutalan i surov, ali i vreme je takvo - ratno, ako ne udariš, udariće te i to je to.

Gradska Raja
http://idealnolosi.blogger.ba
02/02/2007 00:54